Fotó: gsp.ro
Xenofob(olondér)ia
Szerző: Boros Miklós
2018. április 20. péntek, 13:14
Állítólag ez áll a bukaresti üzletember visszavonulásának hátterében.

Fegyelmi eljárást kért Gigi Becali ellen a Kolozsvári CFR labdarúgó-klub a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) a FCSB tulajdonosának magyarellenes kijelentései miatt, valamint mert a bukaresti üzletember a két csapat egymás elleni mérkőzéseinek napján felhívta Dan Petrescut, a CFR edzőjét.

A Digi Sport értesülései szerint a március 28-án tett feljelentés áll annak hátterében, hogy Becali a FRF szerdai elnökválasztása után bejelentette, hogy visszavonul klubja vezetésétől. Becali ezzel szemben úgy nyilatkozott: attól tart, hogy az újraválasztott elnök, Răzvan Burleanu fegyelmi tárgyalásokkal torolja meg az ellene tett kijelentéseit, amelyeknek a végén akár pontlevonással is sújthatják klubját, ezért szakít meg minden hivatalos kapcsolatot a csapattal, és engedi át annak vezetését rokonának, Vasile Geambazinak. Utóbbi névlegesen már korábban is a klub egyik tulajdonosa volt.

Az elnökválasztáson Burleanut támogató CFR két fronton is támad: egyrészt Becali hírhedt februári nyilatkozata miatt vádolja xenofóbiával a FCSB tulajdonosát, másrészt a versenyszabályzat azon pontjának megszegésével vádolja, miszerint az ellenfelek képviselőinek a meccs napján tilos kapcsolatba lépniük egymással. Az ellenfelet gyalázó, rágalmazó nyilatkozatok miatt a klubok vezetőire vagy támogatóira első alkalommal 6-tól 12 hónapig terjedő eltiltás szabható ki, visszaesőknél a korábbi büntetés megduplázása mellett az érintett klubja is 3 pontos levonással sújtható.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint a fegyelmi tárgyalás április 25-én lesz, alig négy nappal a két csapat újabb mérkőzése előtt. A szezon korábbi három CFR–FCSB összecsapása egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a bukaresti klub két pontos előnnyel vezeti a táblázatot a kolozsvári előtt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26310
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.