fotó: wikipedia
Tragédia
fsandor
2018. április 11. szerda, 16:42
Lezuhant egy katonai Iljusin-76.

Legalább 257-en meghaltak, miután Algériában lezuhant szerdán a légierő egyik repülőgépe – közölte az ország védelmi minisztériuma.

A katasztrófa nem sokkal az után történt, hogy az Iljusin-76-os repülőgép felszállt az Algírhoz közeli Bufarik katonai reptérről. A halottak többsége katona és a gépen velük utazó családtagjaik. Életét veszítette a gép tíz fős személyzete is.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre nem világos, a hadsereg vezérkari főnöke vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek kivizsgálására.

Az Il-76-os egy orosz gyártmányú, négy sugárhajtóművel felszerelt szállítógép, amit elsősorban katonai célokra használnak. Az algériai légierő 17 ilyen gépet használ.

Hasonló méretű légi katasztrófa 2014 júéiusában történt, amikor Ukrajna keleti részén lelőtték a Malaysian Airlines Amszetrdam-Kuala Lumpur járatát – egy Boeing 777-est – 298 utassal a fedélzetén

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26184
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.