A hegyimentők felvétele
Tragédia
szabot
2018. április 11. szerda, 19:11
Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot.
A hegyimentők lehozták szerdán a Fogarasi-havasokból a harmadik iaşi-i turista holttestét is. A hegymászó testét szállító helikopter 17 óra körül landolt a hegy lábánál, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Adrian Gabor, a Brassó megyei tanács alelnöke.
 
Gabor elmondta, felvették a kapcsolatot az egyik férfi özvegyével, és közölték, hogy csütörtökön hazavihetik a holttesteket, ugyanis már ma befejeződik a törvényszéki orvostani vizsgálat.
 
A három turista holttestének elszállítása szerda reggel 9 óra körül kezdődött brassói, nagyszebeni, zernesti hegyimentők, hegyicsendőrök és egy Bukarestből érkezett helikopter segítségével. A mentőcsapatoknak sietniük kellett, ugyanis a meteorológusok rossz időt jósolnak a környéken szerda éjjeltől – tette hozzá Adrian Gabor.
 
 
Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult úgynevezett in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás, tájékoztatott a Brassó megyei rendőr-főkapitányság.
 
A három személy – egy 62, egy 64, és egy 18 éves férfi – eltűnését múlt héten jelezte a Fogaras melletti Breaza kolostor egyik papja, aki észrevette, hogy napok óta érintetlenül áll a személygépkocsi, amellyel hárman érkeztek a kolostor környékére. Ezt követően a hegyimentők és hegyi csendőrök hozzáfogtak a turisták felkutatásához, de az időjárási viszonyok megnehezítették a keresést. Végül kedden helikoptert indítottak a térségbe, ebből vették észre a holttesteket. 
 
A 18 éves fiú decemberben, nagykorúsítási bulija helyett meg akarta mászni Románia legmagasabb hegycsúcsát, a Moldoveanut téli időszakban – írja a Mediafax. Akkor az időjárás meghiúsította, hogy felérjenek a csúcsra, ezért március végén újra próbálkozott az édesapjával és annak egy barátjával.
 
A Mediafax által megszólaltatott Ciprian Lolu hegyimentő arra gyanakszik, hogy a fiút az erős szél egy meredek hegyodalba sodorta le, az idősebb férfiak pedig akkor veszthették életüket, amikor megpróbáltak utánamenni és megmenteni a fiút.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26188
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.