Egy füst alatt
béel
2018. április 10. kedd, 09:49
Mert egy felmérés szerint drasztikus mértékben nőtt az elektromos cigarettát pöfékelő iskolások aránya.

Ugyanolyan szigorúan tiltaná az elektromos cigaretták használatát Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője, mint a hagyományos dohánytermékekét.

Arafat, aki már korábban hadjáratot hirdetett az újfajta dohányzási eszközök ellen, most újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben leszögezi: a 2011-2015-ös időszakban 900 százalékkal nőtt az elektromos cigarettát használó fiatalok aránya az iskolákban.

„Ez egyértelmű válasz azoknak, akik szerint ezek a termékek nem a gyerekeknek szólnak, és nem befolyásolják a fiatalokat. Azokról az elektromos cigarettákról van szó, amelyek jóval a dohány felmelegítésével működő eszközök előtt megjelentek a piacon. A jövőben meglátjuk, milyen hatással lesznek a nemrég piacra dobott új eszközök. De egyértelmű, hogy sürgősen lépni kell, és be kell tiltani a nyilvános helyeken történő reklámozásukat és használatukat, olyan szabályokat kell alkalmazni az összes ilyen eszközre, mint a hagyományos cigarettákra” – írta Arafat bejegyzésében, amelyhez egy, az elektromos cigaretták amerikai, középiskolai használatáról szóló CNN-cikket is mellékelt.

A romániai helyzetről ugyanakkor nem mellékelt semmilyen információt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26160
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.