Sokánt!
Jean St'Ay
2018. április 9. hétfő, 15:05
De nem azért perelt, mert lenyúlt valami pénzt. Pont azért, hogy megtarthassa a lenyúlt zsetont. Tessék csak olvasni, ilyet ritkán pipálnak.

A sztori nem olyan egyszerű, mint a pofon. Igyekszünk röviden és velősen összefoglalni.

Tehát: van valahol messze, délen, a Kárpátokon túl, Olténiában egy Stejari nevű község. Ennek a községnek a polgármesterét úgy hívják, hogy Robert Ionuț Păiuși, és a Traian Băsescu vezette Népi Mozgalom Párt színeiben intézi a helyi ügyeket.

Ismételjük: Robert Ionuț Păiuși polgármester úr a történet főhőse. Pontosabban, az egyik. A másik főhős a megyei földalap elnöke. Akit úgy hívnak, hogy Robert Ionuț Păiuși. Nem, nem csalás, nem ámítás, nem is tévedés. Pont így hívják. És pont ugyanaz a személy.

És most, hogy bemutattuk a két főhőst, jöhet a nagy sztori. 

Íme, az első felvonás: Robert Ionuț Păiuși 2016. június 5-én lett Stejari község polgármestere. Alig négy hónappal ezután (2016 októberében) a polgármester úr hozott egy határozatot, melyben kiutalt saját magának egy amolyan „nehézségi” pótlékot, méghozzá havi 1689 lej értékben. Mert a polgármester úr a helyi földalap alkalmazási bizottságának tagja is, ahol bizony nehéz munkát végez. Eddig tudják követni? Helyes.

Tessék, a második felvonás: 2017 februárjában a polgármester hozott egy újabb határozatot, amelyben érvénytelenítette az első határozatot, amelyben kiutalta magának a pótlékot. Ez is megvan?

Jön is a harmadik felvonás, és színre lép a másik főhős: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke. Rövid idővel a polgármester úr második intézkedése után a megyei földalap elnöke (aki, ugye, Robert Ionuț Păiuși) egy kérvényt küldött Stejari polgármesterének (emlékszünk még, ugye, úgy hívják, Robert Ionuț Păiuși), amelyben arra kéri a polgármester urat, vonja vissza a pótlék megszüntetését előíró határozatot. Még mindig tudják követni?

Negyedik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, Stejari polgármestere válaszolt Robert Ionuț Păiuși úrnak, a megyei földalap elnökének, mondván, hogy ő biza nem vonja vissza az ominózus határozatot, mégpedig a Gorj megyei kormánymegbízotti hivatal okirata alapján, amelyben az áll, hogy a pótlék kiutalására vonatkozó határozat törvényellenes. Megvan? Mert most jön a meredek.

Ötödik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke beperelte Robert Ionuț Păiuși urat, Stejari polgármesterét. Vagyis saját magát. És itt robban a nagyívű tragikomikus bomba. A Gorj megyei bíróság nem adott igazat az elnök úrnak, a törvény nevében.

Epilógus: Robert Ionuț Păiuși földalap-elnök úr elvesztette a pert. Igen ám, de ez egyben azt is jelentette, hogy a bíróság is megtudta, hogy Robert Ionuț Păiuși polgármester úr illegálisan nyúlta le a pótlékot. És a bíróság intézkedett is: a polgármester úrnak vissza kell fizetni a 2016 októbere és 2017 februárja közt törvénytelenül magának leosztott pénzt, olyan 5000 lejt. Mert ha nem teszi, akkor a számvevőszék fogja kötelezni rá.

Hepiend.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26149
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.