Dragnea uszodát avat és fenyeget Foksányban | A kép forrása a vrancea24.ro
Auto-nó-miát!
szabot
2018. március 29. csütörtök, 16:56
Uszodaavatóba foglalta bele a fenyegetést a PSD elnöke. A miniszterek többsége állítólag ellenzi a decentralizációt.

Azok a miniszterek, akik nem fogadják el a decentralizációt, nem fogadják el a kormányprogramot sem, tehát nincs miért bennemaradjanak a kormányban – jelentette ki Liviu Dragnea ma Foksányban, ahol olimpiai uszodát avatott a Vrancea megyei tanácselnökkel együtt.

„Nem tudok két év múlva az önök szemébe nézni, ha idejövök úszni kicsit, és azt hányják a szememre, hogy ember, ígértél valamit 2016-ban, ezért szavaztunk rád, többek között decentralizációt. Nem fogom azt válaszolni, hogy nem tudtam végrehajtani, mert a miniszterek nem akarták. Ezek az emberek, amikor elfogadták a miniszteri kinevezésüket, felvállalták a teljes kormányprogramot, ahol a decentralizáció kitüntetett helyen szerepel” – jelentette ki a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke az uszodaavatón.

A pártelnök elmondta, csütörtök délután ül le beszélgetni a miniszterekkel, egyszerű és világos beszélgetésre számít: vagy támogatják a kormányprogramot, és végrehajtják az ágazati decentralizációt, vagy távoznak a kormányból. A kormányban nem maradhatnak olyanok, „akik másfele húznak” – szögezte le Dragnea, aki most úgy véli, mindegyik miniszter el fogja fogadni a decentralizációt.

Hétfőn még azt nyilatkozta, úgy tudja, majdnem az összes miniszter ellenzi a decentralizációt, ezért csütörtök délután az ALDE elnökével, Călin Popescu Tăriceanuval együtt találkozik a kormánytagokkal, hogy tisztázzák a kérdést.

Uszodaavató beszédében egyébként Dragnea azt is említette, minden megyeszékhelynek rendelkeznie kellene legalább egy ilyen, olimpiai szabványú uszodával és stadionnal. A foksányi az országban a harmadik uszoda a Steaua komplexuma és a csíkszeredai uszoda mellett, jegyzi meg a vrancea24.ro hírportál, hozzátéve, hogy a nagyközönség viszont csak az avató után 2-3 héttel veheti birtokba a sportlétesítményt. Ha kinyitják, a gyerekek és a diákok ingyen pancsolhatnak majd.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25994
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.