szabot
2018. március 23. péntek, 19:51
A hegyi csendőrök szabadították ki a terepjárót a hó fogságából.

A Bucsecs-hegység területén szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök szabadították ki a hó fogságából azokat a turistákat, akik az útlezárás ellenére is elindultak a szinajai, 1400 méter magasra vezető úton – tudatja az Agerpres hírügynökség.

A két turista hiába bízott a terepjáróban, az beragadt a magas hóba, és csak a csendőrök segítségével tudták kiszabadítani, miután telefonon riasztották őket. A csendőrök ezer méter magasságig lekísérték őket, onnan egyedül tértek vissza a városba.

Az üdülővárosból az 1400 méter magasan lévő turistaközpontba vezető, DC 134 jelzésű utat a Prahova megyei rendőrség péntek reggel ideiglenesen lezárta a magas hó miatt. A csendőrség külön felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a téli felszerelés mellett vegyék komolyan az útmenti jelzéseket is.

Ugyancsak a turistáknak szól a figyelmeztetés, miszerint a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben, 1800 méteres magasság fölött magas, négyes fokozatú a lavinaveszély. 1800 méter alatt mindkét hegységben hármas fokozatú a lavinaveszély. A Fogarasi-havasokban levő Bâlea-tónál 2,7 méteres hóréteg képződött.

A következő 24 órában a hegyvidéki térségekben mindenütt nagyon hideg lesz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25916
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.