2%
szabot
2018. március 16. péntek, 13:46
Egyszerűsítik a 2%-os adakozást: két évenként csak egyszer kell kitölteni az adományozóűrlapot.

Két évig lesz érvényes ezután a 2%-os adófelajánlás – többek között ezt is előírja az a csütörtökön elfogadott sürgősségi kormányrendelet, amellyel a kabinet bevezette az egységes adónyilatkozatot.

„Az adófizető dönthet úgy, hogy adójának két százalékát valamely civil vagy egyházi szervezetnek adományozza, illetve hozzájárul magánösztöndíj odaítéléséhez. Eme szándékáról írásban rendelkezik, ami legtöbb két egymás utáni pénzügyi évre érvényes” – tájékoztat a pénzügyminisztérium közleménye.

A szaktárca szerint az intézkedés célja, hogy a civil szervezetek már év közben megkapják az adófizetők által adományozott összegeket.

„Az eddig érvényben volt jogszabály szerint a civil szervezetek csak a jövedelem megvalósítását követő évben jutottak hozzá az átutalt adóhányadhoz. Ugyanakkor az új módszer leegyszerűsíti a 2 százalék átutalására vonatkozó eljárást” – magyarázza a közlemény. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25804
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.