Miniárvíz és bombák a Székelyföldön

Egyszerre olvad és esik, hordalékos víz akadályozza a forgalmat Csíkkozmás és Kézdivásárhely között.
Hirdetés
Az olvadás és esőzések miatt víz öntötte el a 11B jelzésű országutat Csíkkozmás és Kézdivásárhely között, akadozik a forgalom – írja az Agerpres hírügynökség. 
 
Körülbelül 100 méteres szakaszon öntötte el az utat Kovászna és Hargita megye határában a nagy hozamú, hordalékos víz, nyilatkozta Adrian Pănescu, Hargita megye prefektusi szóvivője. A forgalom nehézkesen halad, az autóvezetőket kérik, hogy óvatosan hajtsanak át a kérdéses szakaszon. 
 
Eközben másodfokú árvízriadót adtak ki a hidrológusok Hargita, Kovászna és Brassó megyére. A narancssárga riasztás ma délutántól holnap reggelig figyelmeztet helyi árvizek kialakulására az Olt vízgyűjtő medencéjében: a kisebb patakoknál, főleg a Kormos, Kis- és Nagy-Homoródnál haladhatja meg a lezúduló víz szintje az áradási szintet.
 
A Hargita megyei katasztrófaelhárítást ma nemcsak áradás miatt riasztották: Gyergyósalamáson három, fel nem robbant bombát találtak egy ház udvarán. A csatornázási munkálatok során felszínre került, 82 mm-es bombákat a megyei pirotechnikusok elszállították, később fogják megsemmisíteni őket.
 
 
Ez volt az idei első „bombatalálat”, tavaly 15 esetben szállítottak el fel nem robbant muníciót, közölte a megyei katasztrófaelhárítás. Meg is ragadja az alkalmat, hogy ismét elmagyarázza, a felszínre bukkant és még éles lőszerhez senki ne nyúljon se puszta kézzel, se bármilyen eszközzel, ne vigye be lakásba, zárt térbe, ne adja el ócskavasként, ne vágja, hegessze vagy dobja tűzre, és ne is próbálja hatástalanítani, hanem minden esetben értesítse a hatóságot a 112-es sürgősségi hívószámon.

Hirdetés