szabot
2018. március 2. péntek, 18:12
Többek között erre megy el a GDP honvédelemre fordítandó két százaléka.
Elkezdték a négy multifunkcionális korvett építésének procedúráját – jelentette be pénteken Besztercén Mihai Fifor védelmi miniszter. „Alapkitétel volt, hogy ezeket – technológia-átadással – romániai hajóépítő telepen kell megépíteni, majd következik a haditengerészet két fregattjának korszerűsítése” – nyilatkozta Fifor.
 
A miniszter szerint a procedúrát közzétették a Romtehnica honlapján. Fifor hangsúlyozta: a britektől vásárolt fregattok korszerűsítésére szintén romániai hajóépítő telepen kerül sor, hogy „a védelemre fordított 2 százalékból minél többet visszaforgassunk a román gazdaságba”.
 
Ugyanakkor 6400 befagyasztott állás betöltését is meghirdette a miniszter, hamarosan indul a rekrutáció. Katonák, altisztek és tisztek mellett 400 orvost és 50 pszichológust is szerződtetni akarnak a hadseregbe, akiknek ugyanakkora fizetést adnak, mint a civil kórházakban. A gyors munkaerőfelvételt az indokolja, hogy tavaly mintegy 8000 ember hagyta ott a román hadsereget, de a miniszter tisztában van vele, hogy nem fogják tudni egyetlen évben pótolni őket, ráadásul a szakképzés és a kiképzés is időbe kerül.
 
Újraindítanák az önkéntestoborzó programot is, miután kiértékelték, miért nem sikerült már tavaly gyakorlatba ültetni.
 
A védelmi miniszter munkalátogatást tett pénteken a besztercei 81-es gépesített dandárnál, amely kötelékéből 470 katonát júliusban Afganisztánba vezényelnek. Mihai Fifor kíséretében volt Ovidiu Uifăleanu vezérőrnagy, a szárazföldi erők vezérkari főnöke, és Virgil Ovidiu Pop dandártábornok, a 4-es gyalogos hadosztály parancsnoka. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25594
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.