A művészekért játszanak a kolozsvári színházban

Nem l'art pour l'art, hanem a visszavonult művészekért. Kolozsváron az Angyalok Amerikában bevételét ajánlják fel a szolidaritási alapba.
Hirdetés

A kolozsvári színház csatlakozik a Román Színházi Szövetség (UNITER) által meghirdetett Művészek a művészekért országos jótékonysági kampányhoz – tudatja az intézmény mai közleménye. 

A kampány keretében a színház a március 10-én és 11-én műsorra tűzött Angyalok Amerikában I-II előadások jegybevételét ajánlja fel az egészségügyi vagy anyagi nehézségekkel küzdő, visszavonult művészek számára. A kolozsvári nézők a kampányt a jegypénztárban vásárolt jegyek ellenértékével támogathatják. 

A tizenhetedik alkalommal megszervezett kampányhoz bárki csatlakozhat, az adományokat és támogatásokat a Színházi Szolidaritási Alap (Fondul de Solidaritate Teatrală) Raiffeisen Banknál nyitott bankszámlájára várják (számlaszám: RO40RZBR0000060007801286). 

Az Angyalok Amerikában a nyolcvanas évek Amerikájáról fest sokszínű képet, Ronald Reagan elnöksége és az AIDS-járvány kitörésének idején. Szereplői egytől egyig valamilyen kisebbség tagjai: zsidók, homoszexuálisok, mormonok. Az Angyalok Amerikában arról a „nagy átkelésről” szól, amelyet a szereplők többsége megtesz, hogy újragondolja a sorsát és szembenézzen vele. 

Az előadást nemrég négy díjra jelölte a Román Színházi Szövetség (legjobb férfi főszereplő, legjobb női és férfi mellékszereplő, legjobb rendező). 

Hirdetés

Az Angyalok Amerikában kétestés előadás március 10-11-én 19, valamint 18 órától tekinthető meg a kolozsvári színház stúdiótermében. Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában vásárolhatók.  

 

Hirdetés