Épp csak lecsúsztak a dobogóról a magyar korcsolyázók Pjongcsangban

A hollandok világcsúccsal is csak bronzérmesek lettek.
Hirdetés

A női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó érte el az eddigi legjobb magyar eredményt a dél-koreai Pjongcsangban zajló téli olimpián, miután a B-döntőben a második, összesítésben pedig a negyedik helyen végzett.

A Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta magyar csapat 4:03,471 perces világcsúcsot elérő Hollandia mögött lett második a 3000 méteres távon, ez normális körülmények között a hatodik helyet jelentette volna. Ám a short-trackesek világában kevés a „normális” verseny, ezúttal a döntőben zárták ki a bírák Kínát és Kanadát, így a győztes Dél-Korea és az ezüstérmes Olaszország mögött a hollandoké lett a bronz, a magyaroké pedig a negyedik hely.

Az aranyérmes hazai csapat, mivel sikerét a végén semmi sem fenyegette, négy másodperccel gyengébb időt ment, mint a B-döntőben a hollandok és a magyarok.

Az egyéni számokban is jó napot zártak a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, női 1000 méteren Keszler Andrea, férfi 500-on pedig Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is bejutott a negyeddöntőbe. Mindkét számban csütörtökön folytatódnak a küzdelmek, és akkor rendezik a férfi váltót is, amelyben a magyar csapat döntőbe jutott.

Hirdetés