A Bihar megyei tűzoltóság felvétele
Tragédia
szabot
2018. február 19. hétfő, 17:23
Bizarr haláleset történt Nagyváradon: idős ember hunyt el a felforrósodott tévéje miatt kiütött tűzben.
Kigyulladt televíziókészüléke miatt halt meg egy idős férfi Nagyváradon, a saját lakásában – közölte a Bihar megyei katasztrófavédelem (ISU).
 
Az illetékes hatóságok arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy hétfőn 11:30 körül értesítették az 112-es számon a tűzoltókat, hogy a nagyváradi Fő (Republicii) utcában tűz ütött ki az egyik épületben. 
 
A helyszínre érkező mentősök és tűzoltók a ház 79 éves tulajdonosát eszméletlen állapotban találták az egyik szobában. Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, az idős férfi életét vesztette. A tüzet sikerült tíz perc alatt eloltani, a házban a televízión kívül egy bútordarab, a textíliák és egy tízméteres villanykábel égett össze. Az ISU közleménye szerint a tüzet valószínűleg az okozta, hogy átforrósodott a feszültség alatt hagyott televízió. 
 
Az esetről a tűzoltók további képeket és hasznos tanácsokat közölnek honlapjukon, például hogy használat után ne hagyjuk feszültség alatt az olyan készülékeinket, mint a vasaló, hősugárzó, televízió, stb, és időnként ellenőrizzük a berendezéseink kábeleinek állapotát. Ha pedig olvadt műanyag szagát érezzük, azonnal húzzuk ki az épp használt készüléket a fali dugaszból. A nagy fogyasztónak minősülő háztartási gépeket pedig érdemes külön fali dugaszhoz csatlakoztatni
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25411
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.