Fotó forrása: Facebook
Alapértéksértés
Timi
2018. február 16. péntek, 20:55
Ha folytatódik az igazságszolgáltatás elleni támadás, akkor ideje bevetni a 7-es cikkelyt Romániával szemben, véli a CDU politikusa.

Gunther Krichbaum, a német szövetségi parlament (Bundestag) EU-ügyi bizottságának CDU-s elnöke Romániával kapcsolatos aggályai miatt levelet intézett Jean Claude Junckerhez, az Európai Bizottság (EB) elnökéhez. Ebben azt kéri, hogy az EB ne szüntesse meg a román igazságszolgáltatást figyelő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV), és amennyiben a román kormány újabb támadásokat intéz az igazságügy ellen, vegyék számításba a 7-es számú cikkely alapján a kötelezettszegési eljárást Romániával szemben.

Krichbaum nem először javasol drasztikus szankciót, a Btk.-módosítások miatt kirobbant tüntetések idején Románia EU-s szavazati jogának visszavonása miatt kereste meg Junckert. Ugyanakkor ő volt az, aki Magyarország és Lengyelország ellen is kérte a jogsértési eljárást.

A levélben Krichbaum a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) érintő botrányról kijelentette, hogy minden DNA-ellenes támadás egyet jelent az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc elleni támadással.

A teljes levél itt olvasható el.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25387
Szőke, kék szemű fiúk egymás között.
A románok, a maguk balkániságával berobbantak Európába, a legmagasabb szinten. És tessék, a szerző szerint a renitens, rebellis Magyarország ott is jobban teljesít!
Három nap alatt jó sokat repül helikopterrel és repülővel.
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.