Apage!
Jean St'Ay
2018. február 16. péntek, 09:46
Ja, és filmezni se lehet csak úgy, papi „áldás” nélkül.

A román ortodox Szent Zsinat döntött: vége a világi flangálásnak az ortodox templomokban. Először is, kizavarják a kulturális rendezvényeket a templomokból. Az ok: nevezett rendezvények következtében a román ortodox egyház szent helyei elvilágiasodnak. Annyit megenged a zsinat, hogy az ilyen világi rendezvényeket a parókiák egyéb helyiségeiben vagy erre a célra kibérelt egyéb helyeken szervezzék meg az illetékesek.

Továbbá, a szent zsinat kijelentette: tilos csak úgy filmezgetni az ortodox templomokban! A szent helyeken csak egyházi engedéllyel lehet filmfelvételeket készíteni. Persze, nem akármilyeneket. Kizárólag olyanokat, amelyek az egyház liturgikus és építészeti-történeti örökségét kapják lencsevégre. Ugyanez a tiltás érvényes a liturgiák internetes közvetítésére is.

Dicsértessék!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25372
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.