Az épület látványterve
Épülő jövő
MTímea
2018. február 15. csütörtök, 18:52
A magyar kormány támogatásával megvalósuló intézmény a következő tanévtől már fogadja a gyerekeket.

A napokban elkezdődött az erdőszentgyörgyi Református Óvoda és Bölcsőde építése. A munkacsoport az alapásással jó ütemben halad, tájékoztat az önkormányzati közlemény. Az óvoda- és bölcsődeépítés lehetősége az elmúlt évben merült fel. A Maros megyei település abban a szerencsés helyzetben van, hogy magas a gyereklétszám, így szükség volt egy új befogadó intézményre.

A település önkormányzata a tulajdonában lévő Szegfű utcai telkét ajánlotta fel az egyház számára. A szükséges engedélyek, megvalósíthatósági tervek hamar elkészültek, így az alapkőletételtől számított négy hónap elteltével hozzá is kezdtek az épület alapjának kiásásához.

A tervek szerint az épület kétszintes lesz. A négy csoportos intézmény két óvodai és két bölcsődei csoport befogadására lesz alkalmas. A földszint az óvodásoké lesz, két játszó, foglalkoztató- és hálószobával. Ehhez hasonlóan a manzárd a bölcsődéseké lesz. A foglalkoztató termek mellett, mosókonyha, étkező, tálaló, ételmelegítő (büfés konyha), mosogató, babakocsi tároló, öltöző is helyet kap. Az épület kerítésein belül pedig játszótér fogadja majd a gyerekeket.

A jelenlegi állás szerint ősztől már megnyitja kapuit az erdőszentgyörgyi Református Óvoda és Bölcsőde intézménye.

A Küküllői Református Egyházmegye által megálmodott intézmény a magyar kormány támogatásával valósul meg.

 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.