por-hintés
Timi
2018. február 9. péntek, 19:18
Lépfene-gyanús boríték miatt riasztották a rendőrséget.

Péntek kora délután bejelentés érkezett a belga rendőrséghez, hogy egy lépfene-gyanús borítékot vettek kézhez a brüsszeli Regent sugárút 47–48. szám alatt található épületegyüttesben, melyben Románia belgiumi nagykövetsége is található. A rendőrségi szóvivő megerősítette a hírt.

A belga sajtó szerint a rendőrség alkalmazta az ilyenkor szokásos protokollt, és elővigyázatossági okokból elrendelte mindazoknak a személyeknek az elszigetelését, akik érintkeztek a borítékkal.

A vizsgálatot helyi idő szerint 17 órakor befejezték, de nem ismert egyelőre, hogy milyen eredménnyel. 

A lépfene (anthrax) többnyire heveny tünetekben lezajló, gyakran elhullásra vezető, fertőző betegség. Mivel belélegzés esetén a lépfene nagy valószínűséggel halálos kimenetelű, előfordult, hogy biológiai fegyverként alkalmazták. Gyakran használják pánikkeltésre az anthraxnak-tűnő porokat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25275
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.