fotó: eurotransalapitvany.ro
nem számháború (?)
fsandor
2018. február 7. szerda, 18:27
Az RMDSZ Eurotrans Alapítványa pedig 35 ezer erdélyi magyarnak segített a regisztrációban.

Negyvennégyezer embert ért el az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a magyarországi parlamenti választásokra vonatkozó regisztrációs kampánya során – közölte a szervezet, amelynek ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina szerdán tartott sajtótájékoztatót ezzel kapcsolatban.

„Tavaly ősz óta 44000 személlyel sikerült kapcsolatba lépnünk a regisztráció okán, s ennek eredményeként 35521 embernek ellenőriztük is a regisztrációját. A választói névjegyzékbe 7115 új személynek segítettük a regisztrációját, a hátralévő hat hétben pedig tovább folytatjuk a munkát irodáinkban, telefonos kapcsolatfelvétellel és a terepen is” – mondta az EMNT ügyvezető elnöke, kiemelve, hogy március 24-ig lehet még regisztrálni.

Sándor Krisztina hozzátette: mivel a 2014-es országgyűlési választásokat és a 2016-os népszavazást megelőzően is hasonló feladatokat láttak el, már komoly tapasztalatuk van e téren és a levélszavazatok begyűjtésében is.

Mint mondta, a legbiztonságosabb módja a voksok célba juttatásának az, ha az emberek eljuttatják a szavazatot és azonosító nyilatkozatot tartalmazó lezárt borítékot a legközelebbi EMNT Demokráciaközpontba, ahonnan majd elszállítják a csíkszeredai, illetve a kolozsvári főkonzulátusokra.

Segít a regisztrációban az RMDSZ is
Az Eurotrans Alapítványa eddig 35 ezer erdélyi magyar regisztrációját tette lehetővé.
Nagy Zoltán Levente alapítványi elnök szerint a tájékoztatással párhuzamosan a névjegyzékbe való felvétel folyamatát helyi irodáikban és ingyenes telefonszámon könnyítették meg, ezt pedig egy olyan közel három hónapos időszak követte, amikor otthonukban keresték fel az erdélyi magyarokat, és segítették regisztrációjukban.
Az alapítványi elnök hangsúlyozta, hogy a szavazólapok postázása március közepén kezdődik a regisztrációkor megadott címekre. A szavazólapot többféleképpen lehet visszaküldeni. „Mi azt javasoljuk, hogy valamelyik Főkonzulátusra vagy az RMDSZ helyi irodáinak valamelyikéhez juttassák el. A Szövetség munkatársai a szavazólapok begyűjtésében is segítenek. A határidő szoros, ezért nem javasoljuk, hogy a postai úton való visszaküldést válasszák azok, akik részt vennének a választásokon” – figyelmeztetett Nagy Zoltán Levente.
Az Eurotrans Alapítvány 2017 júliusától segíti az erdélyi magyarokat a magyarországi választásokra való regisztrációjukban.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25232
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.