Egy liberális képviselő magyarozott egy jót

Ilyenkor mindig elgondolkodik az ember, milyen remek dolog ez a román liberalizmus.
Hirdetés

Florin Roman, a habzó szájú magyarellenes kirohanásairól elhíresült liberális parlamenti képviselő (cikkeink a témában itt, itt és itt) a hétvégén szemmel láthatóan irtó dühös lett. Mégpedig a kétnyelvű táblákra. Ugyanis Fehér és Maros megye határán beleütközött egybe. És dühében írt is egy sistergő Facebook-bejegyzést. Tessék:

„Egyesek sehogy sem akarnak nyugodni! Ez a tábla a Maros Megyei Tanács utasítására készült, Maros és Fehér megye határán áll, és illegális. A törvény csak azokban a helységekben/megyékben írja elő a kétnyelvű táblákat, ahol a magyar lakosság aránya magasabb, mint 20 százalék! Felszólítottam a Fehér Megyei Tanácsot, hogy távolítsák el ezt az illegális táblát, mert Fehér megye magyar lakosságának aránya kevesebb, mint 20 százalék. Úgy értettem, írásban is kérték a tábla eltávolítását. Ha az ügy nem oldódik meg a törvényes határidőn belül, akkor leszedem én! Hát tényleg nincsenek intézményei a román államnak?”

De vannak, képviselő úr. Olyanok is! A magunk részéről ezek után csak jó memóriát tudunk kívánni önnek: ne felejtse el bevenni a gyógyszereit!

Hirdetés