Már megint egy miniszterelnök-helyettes ellen vizsgálódna a DNA

Az ügy még abba az időbe nyúlik vissza, amikor Paul Stănescu az Olt megyei közgyűlés elnöke volt.
Hirdetés

A kormány egyik újabb, magas rangú tagja keltette fel az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) figyelmét: a vizsgálat folytatásának engedélyezését kérték Paul Stănescu regionális fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes ellen egy 2010-es ügy miatt.

Stănescu 2010-ben az Olt megyei önkormányzat elnöke volt, a testület ekkor több mint kétmillió lejes vissza nem térítendő támogatást nyújtott az FC Aluminiu Alro Slatina nevű labdarúgócsapatnak.

Egy számvevőszéki jelentés nyomán a DNA craiovai ügyészei egyszer már vizsgálni kezdték, hogy törvényes volt-e a támogatás, ám 2013-ban vádemelés nélkül lezárták a dossziét.

A DNA most a vizsgálat folytatásának jóváhagyását szeretné, erről az illetékes bíróságnak kell döntenie.

Hirdetés

Mihai Tudose volt miniszterelnök múlt heti lemondását követően a Szociáldemokrata Párt (PSD) először Stănescut javasolta ügyvivő miniszterelnöknek, ám Klaus Johannis államfő ezt nem fogadta el, államfői hivatalbeli források szerint éppen az ellene felmerült gyanú miatt.

Stănescu amúgy tavaly éppen a DNA-nak köszönheti, hogy a regionális fejlesztésért is felelős miniszterelnök-helyettesi tisztségbe került, miután az azt addig betöltő Sevil Shhaidehtől azt követően távozott tisztségéből, hogy a DNA vizsgálatot indított ellene a Belina-ügyben.

Hirdetés