Igor Dodon felveszi a harcot a román egyesülés ellen

A Moldovai Köztársaság területén márpedig ne legyen centenáriumi rumli.
Hirdetés

Igor Dodon moldovai elnök biztonsági tanácsadója jelezte a moldovai hírszerző szolgálatnak (SIS), hogy a Chisinau közelében fekvő Ialoveni rajonban a helyi vezetők Az egyesülés centenáriuma évének kiáltották ki 2018-at.

Az elnöki hivatal azt kéri a hírszerző szolgálattól, minősítse a projekt kockázatait a büntető törvénykönyv alapján, továbbá védje meg a Moldovai Köztársaság alkotmányos rendjét, szuverenitását, függetlenségét és területi egységét.

Ialoveni rajon elnökét, Anatolie Dimitriut viszont szemmel láthatólag nem zavarja az államelnöki szemöldökráncolás. Ő bizony folytatja a centenáriumi projektet, akárkit is riasztanak az oroszbarát szocialisták. „Ha annyira akarják, jöjjenek ide, váltsanak le és intézkedjenek, hogy a bolsevik forradalmat vagy a Molotov–Ribbentrop-paktumot kell ünnepelni a rajonban,” jelentette ki Dimitriu.

Ialoveni rajonban a Dimitriu által aláírt tervezet értelmében több oktatási, kulturális és sporteseménnyel emlékeznek meg az egyesülés századik évfordulójáról.

 

Hirdetés