Fotó: Mészáros Tímea
Helló, turiszt!
Timi
2018. január 10. szerda, 19:00
Rekordszámú turista fordult meg 2017-ben a létesítményben. Idén euróvíziós elődöntőt is tartanak itt.

Rekordszámú turista látogatta meg a tordai sóbányát 2017-ben: több mint 600 000 látogatót regisztráltak. Simona Baciu igazgató szerint a legtöbb külföldi turista Magyarországról, Lengyelországból, Izraelből és Spanyolországból érkezett a bányába.

2017-ben 618 200 személy látogatta meg a bányát, 35%-uk külföldi látogató volt. A külföldi turisták aránya öt százalékkal növekedett 2016-hoz képest, mondta az igazgató. A sóbánya fejlesztési tervei között szerepel a 110 méteres mélységben található József akna előkészítése, hogy bekapcsolhassák a turisztikai körforgásba, így a bánya befogadóképessége megkétszereződne. Az igazgató szerint akár európai uniós támogatást is kérhetnek a 2008–2010 között felújított bánya további fejlesztésére.

A tordai sóbányában tartják egyébként az Eurovíziós dalfesztivál egyik elődöntőjét február 11-én, a rendezvény pedig még inkább hozzájárulhat a bánya és a város népszerűségéhez – mondta Simona Baciu.

Jelenleg a tordai sóbánya négy aknája látogatható. A kitermelést 1932-ben szűntették be, a bányát 1992-ben nyitották meg a turisták számára. A sóbánya levegője jótékony hatású légúti betegségekben szenvedők számára.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24822
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.