Hoppá: a bíróság megsemmisítette a vádirat egy részét a marosvásárhelyi iskolaügyben

A Maros megyei törvényszék kimondta: a DNA ügyészei nem végezték jól a dolgukat.
Hirdetés

A Maros megyei törvényszék jogerősen megsemmisítette a vádirat bizonyos részeit abban a büntetőperben, melyet az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) indított a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt létrehozása és működtetése miatt Tamási Zsolt volt iskolaigazgató és Ştefan Someşan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen.

A 2017. december 28-án hozott végzés kivonatát a bíróságok portálján tették közzé. A kivonat szerint a törvényszék felszólította az ügyészséget, hogy a végzés kézbesítésétől számított öt napon belül közölje: ezek után fenntartja-e még a vádiratot, vagy visszakéri kiegészítés végett.

A törvényszék mind Tamási Zsolt, mind pedig Ştefan Someşan esetében a nyomozást elrendelő, 2016. november 3-án keltezett ügyészségi rendeletet találta törvénytelennek, és zárta ki a vádiratból.

Gogolák H. Csongor, Tamási Zsolt ügyvédje pénteki Facebook-bejegyzésben azt közölte: a döntéssel a törvényszék jogerősen törvénytelennek minősítette a DNA vádiratát.

Hirdetés

Az ügyvéd az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a megindokolt végzést védence számára még nem kézbesítették, így nem tudja, hogy a bírák pontosan mely kifogásaikat fogadták el. Hozzátette: csak az indoklás és az ügyészség válasza alapján válik majd egyértelművé, hogy a vádemelés bizonyos iratainak a kizárása milyen mértékben befolyásolja az ügyet.

Hirdetés