És mégis mozog
béel
2017. december 15. péntek, 09:17
Tisztára mint Japánban.

A Richter-skála szerinti 3,5-ös erősségű földrengést észleltek péntek hajnalban 5 óra 24 perckor Vrancea megyében - tette közzé honlapján az országos földfizikai intézet (INFP).

A földrengés 127,4 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (43 km), Odobeşti (51km) és Kovászna (51 km).

Decemberben tíz földrengést jegyeztek Vrancea megyében, ezek a Richter-skála szerinti 2 és 3,9 közötti erősségűek voltak. Novemberben 16 földmozgást észleltek, a legerősebb 3,4-es erősségű volt.

Az idei legerősebb földrengés február 8-án következett be Buzău megyében, és a Richter-skála szerinti 5-ös erősségű volt.

2016-ban két, a Richter-skála szerint 5,3-as erősségű földrengés volt Vrancea térségében, egyik szeptember 24-én, a másik december 28-án.

Az utóbbi 27 esztendő két legerősebb földrengését 1990. május 30-án és 31-én mérték, ezek 6,9-es, illetve 6,4-es erősségűek voltak a Richter-skálán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24491
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.