Szabó Ödön jobbra | A kép forrása az RMDSZ hivatalos Facebook-oldala
Menjünk az oviba be!
szabot
2017. november 21. kedd, 21:20
Középcsoporttól tenné kötelezővé az ovit az RMDSZ.

Kötelezővé tenné az óvodai oktatást középcsoporttól az Romániai Magyar Demokrata Szövetség – tájékoztat az RMDSZ mai közleménye. A pedagógusok szerint sokkal jobban teljesítenek a jelenlegi oktatási rendszerben, illetve válnak aktív közösségi taggá azok a gyerekek, akik óvodába jártak – áll a közleményben. 

A Szövetség által kidolgozott tervezetről Szabó Ödön parlamenti képviselő elmondta, a szakszerű óvodai nevelés jelentősen befolyásolja a további iskolai éveket is, megkönnyíti az átmenetet az iskola alsó tagozatába, megismerteti a gyerekekkel a közösséghez tartozás élményét.  

„Főleg hátrányos helyzetű környezetekben észlelhető, hogy milyen nehézségekkel küszködnek az iskolában azok a gyermekek, akik nem részesültek óvodai nevelésben. A pedagógusok számára külön kihívást jelent az említett gyermekek felzárkóztatása, és amelyre alig van esély a jelenleg túlzsúfolt oktatási keretben” – vélekedett Szabó Ödön, az alsóház oktatási bizottságának alelnöke.

Az RMDSZ törvénytervezete azt kéri, hogy az óvodai oktatás a középcsoporttól legyen kötelező érvényű. A törvénytervezetet a képviselőházban iktatták, majd ezt követően kerül az illetékes szakbizottságok asztalára, illetve később az alsóházi plénumi szavazásra. Ebben a témakörben a szenátus plénuma dönt.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.