Petrozseni
Jean St'Ay
2017. november 7. kedd, 09:58
Tíz pontból hetet adott a romániai oktatási rendszernek. Hogy miért? Tessék!

Úgy történt, hogy a hétfői napon Liviu Pop, Románia talán legviccesebb oktatási minisztere elment egy Dâmbovița megyei községbe, hogy felavasson egy frissen felépített iskolát meg két felújított óvodát.

És ahogy az már ilyenkor lenni szokott, a Bukarestből odasuhanó magas rangú és homlokú hivatalnok beszédet mondott. Liviu Pop egészen közismertté vált az utóbbi időben, nyilatkozatai kapcsán. Nos, ezúttal sem okozott csalódást.

Kijelentette: a maga részéről a maximális tíz pontból olyan hetet adna a romániai oktatási rendszernek. Nos, tény, hogy nem rózsás a helyzet, lehet, egyesek, hét pontot sem adnának.

De az igazán nagy aranyköpés ezután következett, nevezetesen az indoklásban. Ugyanis, mint rendes népnevelő, Pop miniszter úr meg is indokolta a rossz jegyet. Egész pontosan azzal indokolta a romániai oktatásnak kiosztott hetest, hogy az utóbbi hat év során túl gyakran váltogatták le az oktatási minisztereket. Ki is számította, milyen gyakran: a mondott időszakban egy miniszter átlagos mandátumideje hat hónap volt. Ez mondjuk tényleg siralmas.

De Pop úr azonnal felvillantotta a javítás lehetőségét is. Hogy lehet tíz pontosra feltornázni a hazai oktatást? Hát úgy, hogy a következő hat évben nem váltják le az oktatási minisztert. Vagyis őt! És volt annyira szókimondó, hogy ki is szókimondta. Idézünk: „Tíz pontosra változtatom a romániai oktatást, ha hagyják, hogy miniszter maradjak a következő hat évben.”

Tehát, Pop úr már elkezdte a 2020-as választási kampányát. Ülj le, egyes!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23903
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.