(i)gazságszolgáltatás
Timi
2017. november 7. kedd, 20:59
A módosító javaslatok nem felelnek meg a jelenkori európai standardoknak – állapították meg.

Elsöprő többséggel az igazságszolgáltatási törvényeket módosító tervezet ellen szavazott kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészeinek közgyűlése.

A DIICOT tájékoztatása szerint az ügyészek közgyűlése a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) kérésére ült össze, hogy kielemezze a bírák és ügyészek jogállására vonatkozó 2004/303-as, az igazságszolgáltatás megszervezését szabályozó 2004/304-es és a CSM-vel kapcsolatos 2004/317-es törvényt módosító tervezeteket. A DIICOT ügyészi közgyűlésének véleményét ugyanakkor a képviselőház is kérte november elsejei átiratában a módosító javaslatokkal kapcsolatban.

A DIICOT közölte, hogy a közgyűlés elsöprő többséggel a módosító javaslatok ellen foglalt állást. A testület által felsorolt érvek közt szerepel, hogy a módosításokat nem támasztja alá megalapozott indoklás; a bírák és ügyészek tevékenységét szabályozó normák kidolgozásánál következetlenül zajlott a szakmai vita és konzultáció; az igazságügyi rendszer megreformálási kísérleteinek alapján egymásnak ellentmondó és zavaros elképzelések állnak, ráadásul a módosító javaslatok nem felelnek meg a jelenkori európai standardoknak. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23919
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.