Jean St'Ay
2017. október 10. kedd, 12:02
Tehát: nem a körforgalmat meghatározó földdarabon. Az úttesten.

A Románia „világhírnevét” méltán öregbítő tereptárgy az Olt megyei Caracalban található. Az útépítők szépen építik az utat, terv szerint. Igen ám, de a városból kivezető DN6-os jelű út egyik pontján, egy körforgalom megépítésekor váratlan akadályba ütköztek. Az útépítés megkezdése előtt odahelyezett villanyoszlopról van szó.

Az építők a hírek szerint nem mertek hozzányúlni az oszlophoz, a beláthatatlan következmények okén, ezért leleményes fogással gyakorlatilag az oszlop köré építették a körforgalmat. Melynek eredményeképpen az ominózus tereptárgy az aszfaltból mered az égnek és az arra autózóknak szépen ki kell kerülniük, ha jót akarnak maguknak meg az autónak.

A gond az, hogy az útszakasz építését addig nem lehet befejezni, amíg az oszlopot el nem távolítja valaki. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) emberei elismerik, hogy az illető körforgalom nem volt benne az eredeti tervekben, ezért a villanyoszlop nem zavart senkit. Amikor elkezdték a munkálatokat és a körforgalom bekerült a tervekbe, felszólították az illetékeseket, hogy távolítsák el az akadályt képező villanyoszlopokat.

A villamossági vállalat azonban nem siette el a dolgot, és az oszlop így került a körforgalomba. Megjegyzendő, hogy az ominózus út építése kerek hét évvel ezelőtt, 2010-ben kezdődött. A többit számolják ki, ha van kedvük.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23471
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.