Őszies időjárásunk lesz a következő két hétben

Az évszaknak megfelelően alakulnak a következő két hétben a hőmérsékleti értékek.
Hirdetés

Országszerte lehűl az idő, a hőmérsékleti értékek az évszaknak megfelelően alakulnak a következő két hétben – tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) október 2-ig szóló előrejelzése. Csapadékra leginkább október 2-a után lehet számítani.

Erdélyben az említett időszak első napjaiban a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti érték várható, 21-22 Celsius-fokos nappali maximumokkal, és 8-9 Celsius-fokos éjszakai minimumokkal. Az első hét végén lehűlés következik, nappal nem lesz több, mint 15-16 Celsius fok, éjjel 2-3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A második hét folyamán felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek elérik a 18-19 Celsius fokot és éjszaka sem lesz hidegebb 7-8 Celsius-foknál. Csapadék leginkább október 3-a és 8-a között várható.

Bánságban, a Partiumban, valamint Máramarosban az említett időszak első napjaiban a sokéves átlagnak megfelelően 21-23 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklet várható, éjszaka 8-12 fok valószínű. Az első hét végén lehűlés következik, nappal nem lesz több mint 16-18 Celsius fok, éjjel 4-8 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A második hét folyamán felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek elérik a 17-19 Celsius fokot és éjszaka sem lesz hidegebb 7-11 Celsius-foknál. Csapadék leginkább október 3-a után várható. 

Hirdetés