És mégis mozog
béel
2017. szeptember 11. hétfő, 09:30
Ráadásul az egyik Szilágy megyében.

A Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengést észleltek a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, 0 óra 50 perckor Buzău megyében. Néhány órával később, reggel 6 óra 22 perckor Szilágy megyében is rengett a föld, ez a földmozgás 2,5-ös erősségű volt - tette közzé honlapján az országos földfizikai intézet.

Az első földrengés 128,1 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumhoz legközelebb eső települések Nehoiu (1 km), Vălenii de Munte (36 km), Bodzaforduló (39 km). A második földmozgás középpontja kis mélységben volt, mindössze 5 kilométerrel a felszín alatt, Magyarlápostól 16, Déstől 18, Szamosújvártól 30, Kapnikbányától 35 kilométerre.

Szeptemberben nyolc földrengést jegyeztek az országban, ezek a Richter-skála szerinti 2 és 3,5 fok közötti erősségűek voltak.

Augusztusban négy, 4 fokosnál erősebb földmozgást észleltek, a legerősebb 4,9 fokos volt.

Az idei legerősebb földrengés február 8-án következett be Buzău megyében, és a Richter-skála szerinti 5-ös erősségű volt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22971
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.