Kolozsváron koncertezik Snétberger Ferenc

A Kossuth- és Liszt-díjas gitárművész az idén elhunyt Szántó Lóránd emlékére szervezett koncert különleges meghívottja.
Hirdetés

Szeptember 13-án a kolozsvári Szépművészeti Múzeum udvarán lép fel Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt-díjas gitárművész. Koncertje 21 órától kezdődik, de érdemes már délután beülni a Bánffy-palota udvarára, hiszen az idén elhunyt Szántó Lóránd emlékére tucatnyi koncertet szerveznek.

Fellép Silvia Stroia, Beke István Ferenc, a Darabont Örs Quartet, a Jazzybirds, a TzikaSaxOrchestra, Indie Folker, a Midnight Trio, a World Music Project, Koszika & The HotShots, a Straight From The Bottle, a BHF trio ft. Bálint Réka, a Bordersplit és a FUNKorporation. 

Snétberger Ferenc zenészfamíliába született Észak-Magyarországon. Már egészen fiatalon elsajátította a zene alapjait, de csak 13 évesen iratkozik be az első zeneiskolájába, ahol klasszikus gitáron tanult. Hosszú évek szakmai munkájával és jónéhány saját nevén kiadott lemezzel a háta mögött, stílusa sajátos ötvözetté fejlődött, melyet lehetetlen beskatulyázni. Egy gitáros szaklap így írt róla: „Amit játszik, az egyszerre jazz, klasszikus és brazil. Snétberger legnagyobb művészi teljesítménye a tegnap és a ma párbeszéde, a szintézis.”

Jegyeket az Atelier Caféban, a Jegymesteren és helyszínen is lehet vásárolni 30 lejért. A különleges támogatói jegy ára 50 lej. A szervezők a befolyt összeget a szülők és barátok által létrehozott, fiatal zenészeket támogató alapítvány számára ajánlják fel.

A 28 éves Szántó Lóránd, a Funkorporation basszusgitárosa idén májusban hunyt el, amikor egy nagyváradi fellépésről hazafelé tartva, egy feketetói parkolóban egy kamionsofőr halálra gázolta. 

Hirdetés