Lelőtték a barcelonai merénylőt

Junesz Abujakubot a katalán főváros közelében semlegesítették.
Hirdetés

Spanyol hírügynökségi források szerint a katalán rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó, még szabadlábon levő gyanúsítottját, a 22 éves, marokkói származású Junesz Abujakubot.

A férfit Barcelonától nyugatra kapták el, a rendőrség egy bejelentés alapján szállt ki a helyszínre: az információ szerint a terroristához hasonló férfit Barcelonától 40 kilométerre, Subiratsban egy benzinkútnál látták.

A rendorség egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban Abujakubról van szó. A lelőtt férfi robbanómellényt viselt, de nem tudni, hogy az valódi vagy csak imitáció. A terrorista a rendőrségi támadás közben Allah akbárt kiáltott.

Mint ismeretes, a marokkói származású férfi gyalogosok közé hajtott egy kisteherautóval Barcelona központjában. A merényletben 12-en haltak meg és több mint 120-an megsebesültek. Hasonló támadás történt egy másik, Cambrils nevű településen is, ahol a rendőrök agyonlőtték a terroristákat. Junesz Abujakubnak viszont sikerült elmenekülnie, de – ha valóban őt lőtték le a katalán rendőrök – nem jutott messzire.

Hirdetés