Útlevélhullás
béel
2017. augusztus 13. vasárnap, 11:32
Legalábbis a megyék egy részében.

Közleményben magyarázkodik a belügyminisztérium amiatt, hogy az elmúlt hetekben a rendszerváltás utáni időszakot idéző, hatalmas sorok alakultak ki az útlevélosztályok előtt.

A tárca vasárnap közölte: a nyári hónapokban 80-90 százalékkal megugrik az útlevélkérelmek száma, sőt olyan megyék is vannak, ahol megkétszereződik. A belügyminisztérium ugyanakkor nem képes megkétszerezni a rendelkezésre álló ablakok, illetve a személyzet létszámát, mivel az emberhiány itt is érezteti a hatását.

A minisztérium rámutat: megoldásként egyrészt meghosszabbították az ügyfélfogadási időt, másrészt az alkalmazottak elhalasztották a nyári szabadságukat.

A minisztérium közölte: a hivatalos munkaszüneti napok ellenére Bukarestben és 12 megyében hétfőn, augusztus 14-én is fogadják az útlevélkérelmeket, sőt négy megyében kedden, Nagyboldogasszony ünnepén is.

A tárca közleményének előzménye, hogy a román diaszpórát képviselő Európai Románok Egyesületeinek Szövetsége (FADERE) keményen bírálta Carmen Dan belügyminisztert az útlevélmizéria miatt, és megfenyegette, hogy feljelentést tesz ellene, ha nem oldódik meg a probléma.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.