Fotó: Szabó Tünde
Hihetetlen
szabot
2017. augusztus 10. csütörtök, 11:14
Még az a csoda is megtörténhet, hogy elektronikusan írják ki a betegszabadságokat.
Bürokrácia-mentesítik a családorvosok munkáját, kiiktatják a fölöslegesnek vélt iratokat, jelentette be szerdán Florian Bodog egészségügyi miniszter. 
 
„Mentesítjük a bürokráciától a családorvosok munkáját, kiiktatjuk a fölöslegesnek bizonyuló iratokat, és vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a betegszabadságok kiírása is elektronikus úton történjen, hogy ezen a területen is csökkentsük a bürokráciát” – nyilatkozta Florian Bodog a kormányülés elején. 
 
Az egészségügyi tárca vezetője elmondta, minden fontos szereplővel konzultáltak ez ügyben és szerdán iktatta a kormányfőtitkárságon a bürokrácia-mentesítés javasolt ütemtervét. Bodog szerint minden fontos intézkedést teljesen átláthatóan, széleskörű konzultációkat követően hoznak meg a minisztériumban. 
 
Mihai Tudose kormányfő július 27-én szólította fel Florian Bodog szakminisztert, hogy két héten belül dolgozzon ki egy tervezetet az egészségügyben tapasztalható bürokrácia csökkentésére, mivel a betegek „nem extrém sportolók”, hogy iratokkal a kezükben rohangáljanak a különböző ellátóegységek között, mondta a kormányfő.
 
Erre azt követően került sor, hogy Magda Vasiliu televíziós személyiség éles hangú Facebook-bejegyzésben bírálta a hazai egészségügyi rendszert uraló bürokráciát. A hírbemondó nyolcéves fiát rákkal diagnosztizálták, jelenleg Olaszországban van kezelésen, édesanyjával együtt. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22515
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.