Kiiktatják a fölösleges iratokat a családorvosi ellátásból

Még az a csoda is megtörténhet, hogy elektronikusan írják ki a betegszabadságokat.
Hirdetés
Bürokrácia-mentesítik a családorvosok munkáját, kiiktatják a fölöslegesnek vélt iratokat, jelentette be szerdán Florian Bodog egészségügyi miniszter. 
 
„Mentesítjük a bürokráciától a családorvosok munkáját, kiiktatjuk a fölöslegesnek bizonyuló iratokat, és vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a betegszabadságok kiírása is elektronikus úton történjen, hogy ezen a területen is csökkentsük a bürokráciát” – nyilatkozta Florian Bodog a kormányülés elején. 
 
Az egészségügyi tárca vezetője elmondta, minden fontos szereplővel konzultáltak ez ügyben és szerdán iktatta a kormányfőtitkárságon a bürokrácia-mentesítés javasolt ütemtervét. Bodog szerint minden fontos intézkedést teljesen átláthatóan, széleskörű konzultációkat követően hoznak meg a minisztériumban. 
 
Mihai Tudose kormányfő július 27-én szólította fel Florian Bodog szakminisztert, hogy két héten belül dolgozzon ki egy tervezetet az egészségügyben tapasztalható bürokrácia csökkentésére, mivel a betegek „nem extrém sportolók”, hogy iratokkal a kezükben rohangáljanak a különböző ellátóegységek között, mondta a kormányfő.
 
Erre azt követően került sor, hogy Magda Vasiliu televíziós személyiség éles hangú Facebook-bejegyzésben bírálta a hazai egészségügyi rendszert uraló bürokráciát. A hírbemondó nyolcéves fiát rákkal diagnosztizálták, jelenleg Olaszországban van kezelésen, édesanyjával együtt. 

Hirdetés