Tyuhaj!
Jean St'Ay
2017. július 25. kedd, 11:03
Mondja Radu Banciu, a véresszájú nacionalizmusáról elhíresült tévés műsorvezető. Mert Iohannis nem látogatta meg a székelyföldi románokat.

Radu Banciu, a b1 televíziós csatorna Lumea lui Banciu (Banciu világa) című beszélgetős műsorának nackós vezetője annak kapcsán szidta Klaus Iohannis elnököt, hogy a Maros, Hargita és Kovászna megyei románok civil fórumának vezetője, Ioan Sabău Pop professzor nyílt levelet írt az elnöknek, melyben sérelmezi, hogy látogatása során Iohannis nem szakított időt a székelyföldi románokkal való találkozásra.

Banciu mester szerint a levél egy fojtogatott sas hangjára emlékeztet, amelyet az elnök bár elhanyagolt, mégis felemelkedik bátran, és sérelmezi az elnöki mellőzést.

És innen átadjuk a szót az igazi románnak: „Számunkra, Pop úr, az önök létezése sokkal többet jelent, mint az államelnöké. (…) És ugyanezt mondtam én is Románia leggyengébb elnökének látogatása után. Vigasztalódjanak ezzel, uraim. Ez az ember gátlástalan, bármiféle politikai érték nélküli, egy közömbös, érdektelen alak, felkészületlen, egy elvetélt politikai magzat, ez Klaus Iohannis. Ismét bebizonyította, mi a rangja, meg a fajtája.”

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22294
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.