Tisztelettel adózunk
béel
2017. július 19. szerda, 09:37
Mihai Tudose miniszterelnök szerint az ország nincs felkészülve rá.

Románia egyelőre nincs felkészülve a háztartásonkénti adózás bevezetésére, de nem vetik el ennek az adózási formának az alkalmazását a későbbiekben – jelentette ki Mihai Tudose miniszterelnök kedden a Realitatea hírtelevízióban.

„Nem mondtunk le róla, de egyelőre nem vagyunk erre felkészülve (...) sem technikailag, sem az emberi erőforrás szempontjából” - mondta a miniszterelnök.

Tudose nem tudott időpontot megjelölni a háztartásonkénti adózás bevezetésére.

A miniszterelnök arról biztosított, hogy minden adómódosítást alaposan kidolgoznak és idejében ismertetnek.

A háztartásonkénti adózás jelenleg az Egyesült Államokban és Franciaországban van hatályban, lényege, hogy nem a munkáltató, hanem a munkavállaló intézi a jövedelemadó befizetését, amelyből – akárcsak a vállalkozások esetében – bizonyos tételek, így a gyerekeknek fizetett különórák vagy a fitneszbérlet, leírhatók.

Csakhogy ehhez mindenkinek saját könyvelőt kell alkalmaznia, és folyamatosan oda kell figyelnie, hogy rendelkezésre álljon az adó befizetéséhez szükséges pénz. A rendkívül bonyolult rendszer számos elégedetlenséget szül, az Egyesült Államokban az egyszerűsítését, Franciaországban a teljes átalakítását fontolgatják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22153
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.