Kalapács alatt
béel
2017. július 4. kedd, 14:18
Akinek van tizenegynéhányezer eurója, akár az egykori Kondukátor fegyverével is villoghat.

Árverésre bocsátják július 11-én azt a vadászpuskát, amelyet 1933-ban gyártottak II. Károly királynak Románia akkori tiranai képviselete vezetőjének megrendelésére,  majd elkobozták, és átalakították Nicolae Ceauşescu számára. A fegyver kikiáltási ára 12 000 euró.

Nicolae Ceauşescut vadászatain mindig egy segédtiszt kísérte, aki egyben fegyverhordozója volt. A diktátornak három, Holland &Holland márkájú vadászkarabélya is volt.

„Az 505-ös szériaszámú puska használható vadászfegyver, amelyet csontból készült nyéllel, Zeiss célzótávcsővel és ovális aranydíszítésekkel díszítettek, a király száma és a királyi korona is megjelent rajta. Jelenleg a puskán egyes fémdíszek helyett 18 karátos aranydekorációk láthatók, a Holland & Holland felirat olvasható rajta, alsó részén pedig egy fémelemen a N. Ceauşescu aláírás áll. Az aranyalkatrészek összsúlya meghaladja a 200 grammot” – áll az Artmark közleményében.

Ceauşescu 398 érmet nyert vadászataival, illetve egyszer elejtett egy 300 kilósnál nagyobb vaddisznót. Utolsó vadászatát 1989. december 10-én tartotta.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.