Épül a fesztivál | A kép forrása a Double Rise Facebook-oldala
Amit tudni akartál a fesztiválról
szabot
2017. június 27. kedd, 18:24
17 helyszínen több mint 100 program. De hogy lehet odajutni és mennyiért?
Június 29-én indul a Double Rise erdélyi összművészeti fesztivál Torockón, és végre megtudtuk, hogyan élvezhetük ki a 17 helyszínen zajló, több mint száz programot. A türelmetlen fesztiválozókat már szerda este 21 órától ingyenes beköltözős bulival várják a szervezők a Napozóban.
 
Hogy az mi? Nem a torockói strand, de majdnem: egyike a tucatnyi fesztiválhelyszínnek. A helyszíneket az alábbi térképen tüntették fel:
 
Double Rise fesztiváltérkép
 
A térkép kattintásra nagyobb lesz.
 

Szállítás 

A Double Rise-ra kijutni Kolozsvárról a fesztivál saját buszjáratával lehet, amely megáll majd a közbeeső Tordán is. A buszok Kolozsvárról a Horia Demian Sportcsarnok előtti parkolóból indulnak, Tordáról az Autogara sens vest buszállomásról. 
 
Torockóról a falu Torda felőli végében kijelölt buszmegállóból szállítja a fesztiválozókat haza. A buszjegy ára Kolozsvárról 20 lej, Tordáról 10 lej. A felszállás érkezési sorrendben történik. A fesztiválbuszok menetrendje:
 
Double Rise buszjáratok
 
A kép kattintásra nagyobb lesz.
 
A szervezők nem szeretnék, ha az egész falut ellepnék az autók, ezért arra kérik az autóval érkezőket, hogy használják a fesztiválra kialakított parkolót (keresd és lásd a térképen). Sőt: a zavaróan parkoló autók fotóit pellengérre állítják a Double Rise Facebook-oldalán.
 

Fizetés

A rendezvény idén készpénzmentes lesz, a fesztivál területén árusított ételeket és italokat tokenekkel lehet megvárásolni, melyeket a tokenárusító pontoknál lehet beváltani. Egyébként sem kell zsákban cipelned a készpénzt, a fesztivál számára bankautomatát biztosít az OTP.
 
A tavalyi hiányosságot pótolva és a fesztiválozók kérésének eleget téve idén egyetlen pontban azért lehet majd dohánytermékeket is vásárolni.
 

Csak egészség legyen meg térerő

Ugyan Torockót többek között azért is nagyon szeretjük, mert gyakorlatilag nincs térerő, de a fesztiválon most lesz. Telekom-kártyával érdemes készülni, mert a szolgáltató jelerősítő toronnyal érkezik Torockóra.
 

Szállás

A turizmusból élő faluban a szállások már rég elfogytak. Lehet viszont sátorozni, a sátorozás ára azonban nincs benne a fesztiválbérlet árában. A kemping ára 39 lej. A kemping területére csak érvényes kempinges karszalaggal lehet bemenni.
 
Jegyeket és bérletek csütörtök reggel 9-ig kedvezményesen lehet vásárolni a www.doublerise.ro honlapon 179, illetve 69 lejes áron. A helyszínen ugyanezek 209, illetve 69 lejbe kerülnek. A napijegyekkel másnap déli 12 óráig lehet a fesztivál helyszíneire belépni. A rendezvény 10 év alatti gyermekek számára ingyenes.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21838
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.