Fotó: politiaromana.ro
Kijózanító vádak
Timi
2017. június 22. csütörtök, 17:26
Az alkoholszintet igazoló toxikológiai jelentések meghamisításával „kereskedett” az Arad megyei jogtudor, de a DNA lebuktatta.
Alkoholszintet igazoló törvényszéki papírokat hamisíttatott egy Arad megyei ügyvéd ittasan vezető ügyfelei számára. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Temes megyei ügyészei őrizetbe vették, és kérik előzetes letartózását.
 
A gyanúsított három részegen autót vezető sofőrtől fogadott el mintegy 5500 euró kenőpénzt, cserébe az Arad megyei törvényszéki orvosi szolgálatnál dolgozó testvére 0,80 g/l alá hamisította a toxikológiai vizsgálat jelentésein a gépjárművezetők alkoholszintjét. Ennyi alatt ugyanis meg lehet úszni a büntetőeljárás indítását.
 
Az ügyvéd, Adelin George Vlai ellen folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés miatt, testvére, Florin Gabriel Vlai ellen pedig közokirat-hamisítás és hamis okiratok használata miatt indítottak eljárást. Az ügyészek további személyek ellen is nyomoznak, de nem árultak el több részletet.  
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21770
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.