Gene Simmons ördögvillázik|Fotó: Getty Images
Metál az ész
pazs
2017. június 15. csütörtök, 20:00
Mégpedig egy magyar származású világsztár, mert állítása szerint ő használta először.

Gene Simmons, a horrorisztikus jelmezeiről ismert Kiss együttes basszusgitárosa és énekese kérelmet nyújtott be az amerikai védjegyhivatalba, annak érdekében, hogy levédje a rockerek milliói által előszeretettel használt gesztust, az ún. ördögvillát.

A magyar származású rocksztár azzal indokolja kérelmét, hogy állítása szerint a nevezetes gesztust – amely az amerikai siketek jelnyelvében egyébként azt jelenti, hogy „szeretlek” – először a Kiss tagjai használták, mégpedig 1974-ben, a Hotter Than Hell turné egyik állomásán, sőt a napot is megmondta: november 14-én. Simmons nem aprózza el a dolgot, pontos leírását is adta az ördögvillának. A hivatal honlapján található védjegykérelem alapján így néz ki:

Simmonst az sem zavarja különösebben, hogy a Beatles The Yellow Submarine/Eleanor Rigby kislemezének borítóján már John Lennon is mutatta a jelet – 1966-ban.

Hogy pontosan mivel jár majd, ha a beadványát elfogadja a védjegyhivatal, egyelőre nem világos: az, hogy ezentúl minden rockernek jogdíjat kellene fizetnie Simmonsnak, amikor használja a jellegzetes kézmozdulatot, elég eszement ötletnek tűnik.

Addig is hallgassunk/nézzünk egy kis Kisst. Van benne ördögvillázás is bőven.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.