Lesz Főtér Fesztivál

Nem Kolozsváron, hanem Nagybányán. És nem mi rendezzük.
Hirdetés

Magyar Napokat szerveznek Nagybányán is, szeptember 11-17. között. Az idei Főtér Fesztiválon – a szervezők tájékoztatása szerint – nagyobb hangsúlyt kap a művészet: két kortárs installáció is lesz a téren, Oláh László Tibor nagybányai fotográfus tárlata, illetve a 70 éves Madarassy György festőművész kiállítása. Új Bergeráj név alatt egy hétre kinyitják a hajdani híres művész kávézó-cukrászdát, ahol mai nagybányai művészek festményei tekinthetők meg, a gyerekeknek pedig interaktív festészeti oktatást szerveznek.

Továbbá lesznek színházi előadások – fellép a nagybányai Lendvay Márton Színjátszó Kör és a Szatmári Harag György Társulat –, de hagyományos bábszínházi előadáson, kézműves foglalkozásokon, diáknapokon, sporteseményeken, slam poetry előadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

A Főtér Fesztivál keretén belül adják át a Németh László Elméleti Líceum új, Híd-utcai épületét.

Koncertekben sem lesz hiány: három helyi és nagybányai-kolozsvári tagokból álló együttes (Rivulus Band, Sicksgeneration, Adamantium, Move On, Yesterday) mellett a Kárpát-medencei magyarok népzenéje 2017-es turné keretén belül fellép két magyaroszági zenekar. A nagyszínpadon pedig Hobo, az Alma együttes, Bródy János és a Magna Cum Laude szórakoztatja majd a nagybányai magyarokat.

Hirdetés