Fotó: Biró István
Szín-ház
Timi
2017. június 12. hétfő, 18:26
Három előadásra hirdet évadvégi jegyakciót a Kolozsvári Állami Magyar Színház.
Évadvégi jegyakciót hirdet a kolozsvári színház a Vakok (június 16.), a Hormon (június 19.), valamint A mélyben (június 21.) előadásokra.
 
A jegyakció keretében minden második jegy ingyenes, azaz egy jegy áráért két személy tekintheti meg a kiválasztott előadást. A kedvezményt azok is igényelhetik a színház jegypénztárában, akik már megvásárolták jegyüket valamelyik előadásra. A kedvezmény kizárólag a jegypénztárban igényelhető, hétköznapokon 10–14 óra közt, valamint előadások előtt másfél órával.
 
A Vakok a kolozsvári színház legfrissebb bemutatója, melyet Botond Nagy rendezett Maurice Maeterlinck szövegéből kiindulva. Az előadás Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János, Pier Paolo Pasolini és mások írásaiból inspirálódott kollázs, melynek atmoszféráját a zene és a videoprojekciók teremtik meg.
 
A Sinkó Ferenc által rendezett Hormon öt kísérlet egy csoport, színészek és nézők közti együttlét lehetőségeinek feltérképezésére. Az előadás ráérősen és zavartalanul áramló folyam egy csoport alakulásáról, ugyanakkor ajándékba adott idő, amely alatt a néző az együttlétről és egyedül maradásról gondolkodhat.
 
A nagyszebeni és pécsi fesztiválszereplések után az évadban utoljára tekintheti meg a közönség június 21-én, szerdán A mélyben című előadást, melynek rendezőjét, Jurij Kordonszkij az előadásért a 2016-os év legjobb rendezőjének járó UNITER-díjjal jutalmazták. A mélyben egy összeomlás szélén álló világot ábrázol. Az előadás szereplői a legvégső határon vannak, feltevődik a kérdés, még meddig mehet el az emberiség, mielőtt teljesen elpusztul?
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21570
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.