Mentsétek meg!
béel
2017. június 1. csütörtök, 11:08
Nem ért egyet azzal, hogy a párt elnökségének tagjai ellenzik a család fogalmának módosítását.

Szerda este bejelentette lemondási szándékát Nicuşor Dan a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) éléről. A szövetség elnöke azután jelentette ki, hogy lemond, miután a párt országos elnökségi testülete a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítás ellen szavazott, közölték pártbeli források az Agerpres hírügynökséggel.

Dan csütörtökön megerősítette lemondási szándékát, amelyet hivatalosan várhatóan egy délutáni sajtótájékoztatón jelent be.

Cristian Seidler, a szövetség alelnöke egyelőre nem kívánta kommentálni az USR elnökének esetleges lemondását.

Nicuşor Dan azt mondta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, hogy három oka volt a lemondásra.

„Az egyik: meggyőződésem, hogy a legrosszabb dolog ami Romániában történhet jelen pillanatban az, hogy a fő vitatéma nem az, hogy ki lop, ki nem lop, hanem az, hogy ki védi a hagyományokat és ki nem. Így akik lopnak 20 év múlva is lopni fognak és azt fogják mondani, hogy a hagyományokat védik és ez nagy veszély Romániára nézve. Második ok: kötelességem van azokkal szemben, akik ránk szavaztak. A család nagyon fontos mindenki számára, ez egy intim téma, amely függ az identitástól és a vallásosságtól. Sokuk számára fontos ez, még akkor is, ha a társadalom nem tartja most fontosnak és az USR-re szavaztak olyan személyek is akik ellenzik a népszavazást és olyan emberek is, akik támogatják, szent meggyőződésem, hogy az USR-nek mindenkihez szólnia kell” - magyarázta Nicuşor Dan. Hozzátette: a harmadik ok a becsület kérdése.

„Azt ígértem személyesen a pártba belépő embereknek, hogy itt mindenki számára van hely. Azt ígértem, hogy a haladó gondolkodású személyek vagy a konzervatívabbak számára is lesz hely és nem lesz olyan párton belüli döntés amely ellentétes lenne gondolkodásukkal, intim érzéseikkel, identitásukkal. (...) Ez a döntés, az én meglátásom szerint azt mondja ki, hogy egyes kollégáink másodrangúak, meggyőződéseik a párt döntésével és irányával ellentétesek. Ezért én vállalom a felelősséget, hiszen ígéretet tettem, amit nem tudtam betartani, ez becsület kérdése és ezért döntöttem úgy, hogy ma kilépek a Mentsétek meg Romániát Szövetségből” – fogalmazott Nicuşor Dan.

Azt is közölte, hogy továbbra is a román politikai élet rendelkezésére áll, de az USR rendelkezésére is, amennyiben a politikai bürónál magasabb fórum újragondolja a párt szerdai döntését a család meghatározására vonatkozóan.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.