Dupla élvezet
Timi
2017. június 1. csütörtök, 18:36
A fiatalok körében népszerű magyarországi zenekar is erősíti a Double Rise fesztivál zenei felhozatalát.
Új helyszínekkel várja a fesztiválozókat Erdély legnagyobb összművészeti seregszemléje, a torockói Double Rise. Az eddig bejelentett zenekarok sora számos erdélyi együttessel bővült, így együtt bulizhatunk Torockón a Bagossy Brothers Company, a Palma Hills, a sZempöl és a Koszika and the HotShots mellett, a gyergyószárhelyi Dreamland Residentsel, vagy a borszéki One More Minute-el, de az ír-kelta zenét játszó sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy is szinesíti a fesztivál zenei palettáját.
 
A közönség külön kérésére hívták meg az Erdélyben is népszerű Kowalsky meg a Vegát, velük lesz teljes a nagyszínpad fellépőinek (Muzsikás együttes, Quimby, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Kistehén, Lajkó Félix, Mary Popkids, Hiperkarma, Csík zenekar, Boban Markovic és az Ocho Macho) sora.
 
 
A tavalyi EB-sátor helyszíne idén Napozóként nyújt kikapcsolódási, és lazulási lehetőséget a megfáradt fesztiválozóknak. Egész napos lubickolás a tóban, beerpong, koktélbár és DJ-k biztosítják a hamisítatlan fesztiválérzést Torockó szívében. Többek között Blanilla, Snow és a Massive Fluo pörgeti a lemezeket a Double Rise szabadtéri partyrészlegén. A torockói Unitárius Templom a klasszikus zenei produkcióknak biztosít méltó helyszínt a fesztivál ideje alatt.
 
A Fesztivállásbörze keretében olyan romániai cégek mutatkoznak be és toboroznak új tagokat, akik szorgalmazzák a helyi munkaerő, a frissen végzett fiatalok alkalmazását. „Bízunk benne, hogy több fiatal is találkozik itt olyan, számára szimpatikus és érdeklődésének megfelelő vállalkozással, amely akár az elkövetkező időben karriert is jelenthet számára” – fogalmaznak a szervezők.
 
A Folkudvarban nappal kézműves foglalkozás, gyermekeknek szóló előadások várják a családosokat, akiket Berecz András mesemondó vezet át a hihetelen történetek világába.
 
Erdélyi fiatal alkotók interaktív és egyedi kiállításaival, színházak improvizatív előadásaival találkozhatnak majd a fesztiválozók egész Torockó területén június 29. – július 2. között, meglepetésszerűen érheti őket utol a művészet. Az Irodalmi udvarban idén is író-olvasó találkozó, kötetbemutató, és fiatal szerzők délutánja várja az érdeklődőket.
 
A kempinget a szervezők a tavalyi javaslatok alapján beköltöztették a faluba: a Nagyszínpadhoz közeli helyszínen lehet majd sátorozni.
 
A fesztivál újragondolt és az ígéretek szerint minden igényt kiszolgáló Food Court részleggel biztosítja az egész napon át tartó energiát: a kézműves hamburgertől a helyben sütött pizzán és a székely hot-dogon át a bogrács-gulyásig mindenféle finomság kapható lesz.
 
Jegyeket kedvezményesen a www.doublerise.ro honlapon lehet kapni, ahol napokon belül napijegy vásárlásra is lehetőség nyílik.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21420
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.