Sevil Shaidehh és Liviu Dragnea a parlamentben | A kép forrása a politikus Facebook-oldala
A munka bére
szabot
2017. május 23. kedd, 19:28
Pedig azok még csak ezután fognak emelkedni.
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése. Hangsúlyozta: a helyi választottak felelnek minden köztisztviselőért, de nem illeti meg őket minden jog, ami a köztisztviselőket.
 
„A bérezési törvény a helyi hatóságoknak nagyobb fizetést biztosít. Engem személyesen nagyon sokszor megkérdeztek, hogyan kommentálom azt, hogy a polgármestereknek nagyobb fizetése lesz. Fordítva kommentálom: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése” – fogalmazott Dragnea.
 
A mérleg két serpenyőjével állította párhuzamba a fizetéseket. „Ha az egyik serpenyőbe a helyi hatóságok felelősségét tesszük, a másikba pedig a fizetésüket, akkor nagy lesz az egyensúlytalanság a fizetések kárára” – fejtette ki a képviselőház elnöke.
 
Rámutatott, egy polgármesternek alá kell írnia egy európai uniós finanszírozási iratcsomó minden oldalát, ami azt jelenti, hogy felelősséget vállal minden köztisztviselőért, miközben nem kapja meg az plusz anyagi juttatást, ami azoknak jár, akik uniós alapokkal dolgoznak.
 
A képviselőház ezután fog vitázni és szavazni az egységes bértörvényről, amelynek ma egyébként olyan változatát fogadta el a szenátus, amely 9-es szorzót állapít meg az egységnyi közszolgafizetéshez a megyeközpontok polgármestereinek és a megyei tanácselnököknek. A városi polgármesterek bére a lakosság számának függvényében 7250 és 13 050 lej közé esik, és 25 százalékos bérpótlékot is kapnak a sikeres pályázati projektek után.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21272
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.