Chris Cornell
Black Hole Sun
pazs
2017. május 18. csütörtök, 14:19
A Soundgarden, amelyben énekelt a kilencvenes években, egy nemzedék kultikus zenekara volt.

Ötvenkét éves korában elhunyt Chris Cornell rockénekes, a kilencvenes évek egyik legfontosabb együttese, a Soundgarden nevű legendás grunge-zenekar egykori énekese, aki a kétezres években az Audioslave frontembereként folytatta pályáját.

A halál okáról eleinte csak annyit közöltek, hogy hirtelen és váratlan történt. Később kiderült: az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata szerint Chris Cornell öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát - közölte az AP hírügynökség.

Az énekesnek egyébként most pénteken is fellépése lett volna.

Chris Cornellt rendkívüli, négyoktávos hangterjedelme miatt ismerték a műfaj rajongói, a Rolling Stone magazin például minden idők legjobb énekeseinek listáján a kilencedik helyre sorolta.

A Soundgarden a nagy amerikai grunge-hullám egyik meghatározó együttese volt, olyan zenekarok mellett, mint a Nirvana vagy a Pearl Jam. Aki legalább a Black Hole Sun című dalukat (és annak szürreális videoklipjét) nem ismeri, bizonyosan nem a kilencvenes években nőtt fel.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.