A balkáni cigánymuzsika legendás rezesei is fellépnek a Double Rise-on

Új fellépőket jelentettek be a torockói fesztivál szervezői.
Hirdetés

Nemzetközi és magyar fellépőkkel bővült a második torockói Double Rise koncertfelhozatala (line-upja). Az első nemzetközi fellépő, akit bejelentettek, az Boban Marković Orkestara. A Kusturica-filmek utánozhatatlan alaphangulatát megadó, széles körben ismert szerb trombitaművész és rezesbandája július 2-án, vasárnap zárja a Nagyszínpad fellépőinek sorát.

 
A magyar könnyűzenei vonalat sokak kérésére a fesztiválközönség örök kedvence, az Ocho Macho erősíti a Double Rise Nagyszínpadán.
 
A virtuóz hegedűs és citerásként ismert Lajkó Félixet egy új formációban láthatjuk Torockón. Lajkó Félix és az Óperentzia az elektronikus és az akusztikus, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözetével ismerteti meg a „napfelkelőket”. A műfajnál maradva, a balkán-teatro-diszkó hazai (sőt műfaji) megteremtője, a sepsiszentgyörgyi sZempöl is fellép, akik a sajátos zene mellé szédítő vizuált varázsolnak.
 
Könnyűzenei ínyencséggel is találkozhatunk Torockón: a Szabó Benedek és a Galaxisok olyan különleges magyar zenekar, akiknek szövegében a huszonévesek kétségei, vágyai és félelmei jelennek meg, zeneileg pedig Cseh Tamás, az Illés, és a The Magnetic Fields hatása érezhető. Emlékezetes partyt csapott a tavalyi Bulisátorban DJ Shiver, így sajátos ütemeit idén is visszhangozatja majd a Székelykő.
 
 
Magyarországon az év elektronikus albuma Fonogram- díjat idén egy fiatal, tehetséges duó, a Belau kapta. A formáció számos neves énekesnővel dolgozott együtt (Antonia Vai, Dallos-Nyers Boglárka, Myra Monoka, Herrer Sára, Szécsi Böbe ). Idén nyáron a Double Rise színpadán négy fős zenekari felállásban hallhatjuk őket. Nemrég Kolozsváron vendégszerepeltek, amikor a Főtér.ro-nak is szívesen nyilatkoztak.
Elindult a jelentkezés a Double Rise első zenekari workshopjára is, ahol Ferenczi György és a Rackajam a koncertszervezés, turnézás fortélyaiba enged bepillantást, és segít az előrelépésben az erdélyi zenekaroknak június 29-én délután, és június 30-án délelőtt. Részletek és jelentkezés az alábbi űrlapon.
 
További nagyszínpados zenekarok bejelentése várható a napokban.
 
A június 29.–július 2. között esedékes Double Rise Fesztiválon fellép a Csík Zenekar, a  Quimby, a Margaret Island, a Kistehén, a Mary Popkids, a Ladánybene 27, ByAlex és a Slepp, a Bagossy Brothers Company, a The Biebers, a Palma Hills, a Parno Graszt, a Buda Folk Band, valamint Szalonna és bandája. Jegyvásárlás itt.

Hirdetés