Fotó: Illusztráció | Pixabay
Feketekalaposok
MTímea
2017. április 14. péntek, 15:29
Tízezer eurós kárt okoztak. A rendőrség Nagyváradon és Szalárdon tartott ma házkutatást.

Azzal gyanúsít a kolozsvári rendőrség két kiskorút, hogy 10 ezer euró értékű kárt okozott, amikor felnőttek fogadási számláiról vett fel pénzt. A gyerekek egyikét elfogták, és hatósági felügyelet alá helyezték – írja a Mediafax.

A Kolozs megyei rendőrség pénteki közleménye szerint a kolozsvári rendőrök és ügyészek négy házkutatást végeztek Nagyváradon és a Bihar megyei Szalárdon, informatikai bűncselekményekkel gyanúsított személyeknél.

„2016 júliusától kezdve a két kiskorú 56 esetben utalt át pénzeket, amivel összesen mintegy 10 ezer eurónyi kárt okozott úgy, hogy a számla tulajdonosának beleegyezése nélkül használta fel egyes elektronikus fizetési eszközök azonosító adatait, fogadásokra, on-line pókerre vagy telefonos játékvásárlásra. A két kiskorú egyikét 24 órára őrizetbe vették, majd elrendelték ellene a 60 napos hatósági felügyeletet” – derül ki a közleményből.

A rendőrök szerint ugyanakkor a kiskorúak, felnőttek személyazonossági adatait felhasználva, 19 075 lejt vettek fel az utóbbiak fogadási számláiról. 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.