Fotó: AP
Meg kell bolondulni!
Szerző: Főtér.ro
2017. április 1. szombat, 19:46
A walesi herceg kissé csalódottan távozott Romániából.

Nem volt maradéktalanul megelégedve romániai látogatásának eredményeivel Károly walesi herceg, a brit trón várományosa – értesült a MindentTudunkAztIsAmiNincs.fk portál.

Ő királyi fensége úgy érezte, csőbe húzták, hiszen azért utazott ide, mert úgy tudta: meghívásának célja az, hogy Erdély fejedelmévé koronázzák – hivatkozik egy neve elhallgatását kérő bennfentes forrásra a portál. A herceg azért viseltetett nagy reményekkel egy esetleges erdélyi uralkodói szék elnyerése irányt, mivel nyílt titok, hogy II. Erzsébet királynő halála után nem ő, hanem nagyobbik fia, a komoly, fess és intelligens Vilmos cambridge-i herceg ül az Egyesült Királyság trónjára.

Mivel az angol királyi családot történelmi szálak fűzik Erdélyhez és a Rhédey-famíliához, kézenfekvőnek tűnt ez a lehetőség, ráadásul így azt is sikerült volna elérni, hogy a Brexit után is maradjon angol monarcha által vezetett ország az Európai Unióban – számolt be a herceg közvetlen környezetébe tartozó forrás.

„Hát ezért járom évek óta ezt a balkáni vidéket? Ezért szagolom a trágyaszagot, caplatok gumicsizmásan a térdig érő sárban, parolázok tökkelütött dâmbovița-i polgármesterekkel, akik még annyit sem tudnak kinyögni angolul, mint egy nyolcéves kisdiák, ezért iszom azt a rettenetes cujkát, ezért tárgyalok Európa legjelentéktelenebb miniszterelnökével?” – fakadt ki állítólag a herceg.

„Tudják maguk, hogy miket mondtam én Erdélyről? Hogy Erdély lehet a bolygó megmentésének kulcsa, a friss levegőjével meg a romlatlan paraszti életformájával meg a hagyományos népi mesterségeivel! Tudják, mennyit szívattak engem ezért a klubomban a lordok?” – kesergett Károly.

Arra a kérdésre viszont, hogy miként képzeli el Erdély függetlenné válását, nem tudott válaszolni. Mint mondta: a tanácsadó testületének tagja David Cameron, Boris Johnson és Nigel Farage is, számít rájuk ebben az ügyben. „Nekik azt is sikerült elérni, hogy kivezessék Nagy-Britanniát az Európai Unióból, nem hiszem, hogy Erdély elszakítását Romániától ne tudnák megoldani” – mondta elbizonytalanodva a walesi herceg.

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.