Nem mindegy, kinek nagyobb
Timi
2017. március 14. kedd, 15:29
A PSD-ALDE-RMDSZ-szövetség benyújtotta fizetésemelés tervezetét a parlamentben, nehogy már egyes önkormányzati alkalmazottaknak nagyobb legyen a fizetése, mint a polgármesternek.
A PSD-ALDE koalíció és az RMDSZ közösen nyújtotta be kedden a parlamentben a helyi és megyei önkormányzati elöljárók fizetésének emeléséről szóló tervezetet. Ennek értelmében 30 százalékkal növelnék a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök járandóságát.
 
A kezdeményezők azzal indokolják a fizetésemelés szükségességét, hogy egy intézményvezetőnek nem lehet kisebb a fizetése, mint bármely más önkormányzati alkalmazottnak, márpedig a közbérek emelésével ez a helyzet állt elő.
 
A képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke, Adrian Solomon elmondta: a tervezetet elküldték a kormánynak is annak kiszámítására, hogy a béremelés milyen hatással lesz az állami költségvetésre. Azért ragaszkodtak a 30 százalékhoz, mert a helyi közigazgatásban dolgozók bérét 20 százalékkal emelték, és ha a polgármesterekét 30  százalékkal emelik, valamennyire kiegyenlítődik a fizetéshelyzet.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/20160
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.