Sínen a helyi és megyei elöljárók 30 százalákos béremelése

A PSD-ALDE-RMDSZ-szövetség benyújtotta fizetésemelés tervezetét a parlamentben, nehogy már egyes önkormányzati alkalmazottaknak nagyobb legyen a fizetése, mint a polgármesternek.
Hirdetés
A PSD-ALDE koalíció és az RMDSZ közösen nyújtotta be kedden a parlamentben a helyi és megyei önkormányzati elöljárók fizetésének emeléséről szóló tervezetet. Ennek értelmében 30 százalékkal növelnék a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök járandóságát.
 
A kezdeményezők azzal indokolják a fizetésemelés szükségességét, hogy egy intézményvezetőnek nem lehet kisebb a fizetése, mint bármely más önkormányzati alkalmazottnak, márpedig a közbérek emelésével ez a helyzet állt elő.
 
A képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke, Adrian Solomon elmondta: a tervezetet elküldték a kormánynak is annak kiszámítására, hogy a béremelés milyen hatással lesz az állami költségvetésre. Azért ragaszkodtak a 30 százalékhoz, mert a helyi közigazgatásban dolgozók bérét 20 százalékkal emelték, és ha a polgármesterekét 30  százalékkal emelik, valamennyire kiegyenlítődik a fizetéshelyzet.

Hirdetés